hoe werken we?

Het bouwproces is een samenspel tussen bouwers en opdrachtgevers: Hoe beter de samenwerking, des te beter het resultaat.

Bouwen aan en op je huis is een ingrijpend proces, maar vervelend hoeft het niet te zijn. Wij houden drie uitgangspunten aan die een plezierig bouwproces bevorderen.

1. Bouwen is een samenwerking tussen opdrachtgevers en bouwers. Gezamenlijk wordt aan een goed resultaat gewerkt.

2. Duidelijke afspraken tussen beide partijen over wat-, hoe- en wanneer gebeurt voorkomen misverstanden en ergernis.

3. Goede manieren en netjes werken maken veel vrienden.

Door deze regels strak aan te houden bouwen wij plezierige en vaak langdurige relaties met opdrachtgevers op.

Om te beginnen draait alles om wat je wensen voor het dakterras zijn. Op aanvraag komen wij bij je langs om in je huis de situatie te bekijken, je wensen te bespreken en we kunnen deze dan stroomlijnen met de wettelijke eisen en technische mogelijkheden.

Wij kunnen, als je dat wil, een ontwerp voor je dakterras maken. Hierbij hoort altijd een constructieberekening voor de dakbelasting. Deze moet officieel door een constructeur worden gedaan. Dit laatste omdat daken meestal niet berekend zijn op het dragen van een dek, de opbouw en alle mensen die er op willen vertoeven. Denk aan het inwijdingsfeest met 30 dansende gasten! Het dak moeten daarom meestal constructief verstevigd worden.

De regelgeving van de gemeente Amsterdam, voor wat betreft de vereisten voor het aanleggen van dakterrassen, verschilt per stadsdeel en daarin vaak nog per wijk. Daarnaast zijn er nog afwijkende bepalingen voor bijvoorbeeld bedrijfspanden of monumenten.

Met de constructieberekening en het ontwerp van het dakterras is het mogelijk om bij de gemeente een vergunning voor de aanleg van je dakterras aan te vragen. De doorlooptijd daarvan is ongeveer 14 weken. Het is dus zaak om van te voren grondig te bekijken wat voor je situatie is toegelaten en een aanvraag te doen waarvan je weet dat die zal wordt verleend.

Nadat de termijn van de (standaard) bezwaarprocedure van je aanvraag is verlopen, kan met de bouw een begin worden gemaakt. De duur daarvan is natuurlijk afhankelijk van de aard en omvang van het project.

 

Wat weinig mensen zich realiseren is dat het in de winter minder regent dan in de zomer en dat als het ’s-winters regent er in het algemeen minder neerslag valt. Dit betekent dat aanleg in de winter of voorjaar grote voordelen heeft. Het resulteert in minder dagen die uitvallen door weersomstandigheden en daarmee in een kortere bouwperiode.

De doorlooptijd van de aanvraag voor een dakterras is circa 14 weken. Als we dit koppelen met het bovenstaande gegeven over de neerslag en het feit dat je liefst over je dakterras wil beschikken als het mooi weer wordt, dan is het aanvragen van de vergunning in het najaar verreweg de beste tijd. Dan kan je dakterras klaar zijn voor de start van het buitenseizoen!

Comments are closed